website belangrijk

Waarom een website belangrijk is voor uw onderneming?

Deze vraag krijgen wij regelmatig van ondernemers. Dit zijn vaak ondernemers welk zonder gebruik te hebben gemaakt van internet een winstgevende en gezonde onderneming hebben. Het belang van een goede website wordt door veel ondernemers vaak onderschat. Hierbij wordt er vaak gedacht dat een website geen voordeel zal opleveren, maar tegenwoordig is het hebben van een website een must en is het vanzelfsprekend dat iedere onderneming een website heeft.

Een website is het digitale visitekaartje van uw bedrijf. Uw website is vaak het eerste wat uw potentiële klanten zien. Het is daarom erg belangrijk dat u dit visitekaartje goed hebt geregeld.

Top 5 redenen om een website te hebben:

1. Website adres is gemakkelijker te onthouden dan een telefoonnummer

Een website adres is voor een potentiële klant gemakkelijker te onthouden dan een telefoonnummer. Als de klant de naam van uw bedrijf gedeeltelijk heeft onthouden, dan zal deze het via een zoekmachine (als Google) gaan opzoeken en zo terecht komen op uw website.

 

2. Klanten ontvangen meer informatie over uw bedrijf

Met een website krijgen klanten meer informatie over uw bedrijf, waarbij ze een betere indruk krijgen van uw werkzaamheden. U kunt op uw website uitgebreid vertellen over uw producten of dienstverlening en met behulp van bijvoorbeeld foto’s kunt u uw werk of dienst duidelijk overbrengen naar de klant. Hierbij is het belangrijk dat uw website inhoudelijk voldoet aan de wensen van uw potentiële klanten, waardoor deze een vollediger beeld krijgen van uw bedrijf.

 

3. U bent vindbaar op internet

Potentiële klanten kunnen uw bedrijf online vinden via zoekmachines. Meeste mensen zoeken tegenwoordig via een zoekmachines als ze ergens naar opzoek zijn. In het verleden ging dit altijd via Gouden Gids, maar tegenwoordig gebruiken mensen zoekmachines hiervoor. Als u geen website heeft, raakt u ongetwijfeld klanten kwijt aan concurrenten die wél actief zijn op internet. Een zoekmachine geoptimaliseerde website is hierbij uiteraard belangrijk.

 

4. Uw bedrijf komt betrouwbaarder over met een website

Wanneer een bedrijf geen website of telefoonnummer heeft, dan kan dit verdacht zijn voor potentiële klanten. Een professionele uitstraling draagt bij aan een betrouwbaar karakter voor je bedrijf. Met een kwalitatief slechte website wordt u namelijk tegenwoordig niet meer serieus genomen.

 

5. Uw website is 24/7 beschikbaar

Een website is dag en nacht toegankelijk en bereikbaar. Hierdoor kunnen klanten informatie verkrijgen zonder aanwezigheid van medewerkers. Op een website kunt u een pagina met veel gestelde vragen opstellen. Hierdoor hoeven klanten u niet meer op te bellen met steeds dezelfde vraag.

 

Wij zijn er van overtuigd dat ieder bedrijf, ongeacht of het product of de dienst online kan worden verkocht, een website moet hebben. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.