sicoal mediaHet gebruik van social media is de laatste jaren sterk toegenomen. In het dagelijks leven van veel mensen is social media niet meer weg te denken. Veel mensen in Nederland hebben een Facebook, Twitter of LinkedIn account en zijn daar actief in. Steeds meer bedrijven beginnen ook gebruik te maken van de mogelijkheden van social media kanalen.

Voor ondernemers biedt social media interessante kansen. Door actief te zijn op social media en contact aan te gaan met bezoekers en klanten, kunnen leuke resultaten worden behaald. Bedrijven die social media gepland en strategisch aanpakken hebben veel meer succes dan bedrijven die geen gebruik maken van social media.

Met de integratie van sociale media plugins kunnen bezoekers uw website delen en liken. Gebruikers van social media delen een bedrijfspagina met vrienden als ze een goede ervaring met een bedrijf hebben gehad of als ze interessante informatie hebben gevonden, die het vervolgens nogmaals kunnen delen, etc. Voordat u het weet staat uw bedrijf bij honderden of zelfs duizenden mogelijke klanten in de belangstelling.

Geplaatste media kan zich als een lopend vuurtje razendsnel verspreiden. Hierdoor bereikt u een groter publiek. Deze gratis reclame is erg sterk en levert vaak conversies op. Mensen vertrouwen nu eenmaal eerder een vriend dan een reclame-uiting. Reclame maken is nog nooit zo snel, goedkoop en effectief geweest.

Belangrijkste social media kanalen

Facebook

Facebook groeit wereldwijd explosief. Via Facebookpagina’s kunnen mensen aan een merk gebonden worden en op deze manier leuke acties activeren. Alleen leden van de Facebook pagina komen op deze manier in aanmerking voor een korting. Het voordeel is daarnaast dat veel bezoek op de Facebookpagina leidt tot een betere vindbaarheid van een bedrijfswebsite in zoekmachines (‘Google-ranking’).

Twitter

Twitter is het perfecte medium om klanten direct op een snelle manier te woord te staan. Twitteraars kunnen tweets plaatsen met de @ of # tag van uw bedrijf zodat deze tweets aan het bedrijf gekoppeld worden. Door deze tweets te monitoren kan er uitstekend een vinger aan de pols worden gehouden binnen het marktgebied. Ook Twitter leidt tot een betere vindbaarheid van een bedrijfswebsite in zoekmachines.

LinkedIn

LinkedIn is een professionele netwerksite. Met Linkedin weet u precies wie uw zakelijke relaties zijn, de relaties van deze relaties etc. LinkedIn is uitgegroeid tot een netwerkplatform waar een ondernemer simpelweg niet meer omheen kan. Tegenwoordig kunnen bezoekers van een eigen Linkedinpagina ook hun waarderingen uitspreken voor een product of dienst. Hoe actiever men is op LinkedIn, hoe beter het zoekresultaat uiteindelijk is op internet.

Voordelen

 • Betere vindbaarheid in zoekmachines

  Verbeterde positie in organische zoekresultaten

 • Stijging aantal websitebezoekers

  Toename van het website bezoek

 • Werving potentiële klanten

  Met social media kan je potentiële klanten bereiken

 • Feedback van klanten

  Ontvangen van waardevolle feedback van klanten

 • Gratis reclame

  Klanten praten over uw bedrijf, mond-tot-mond reclame

 • Bouw een community

  Creëer en bouw een online community

Wat wij voor u kunnen betekenen?

De enige investering die social media van u vragen is tijd. Het regelmatig bijwerken van uw social media met boeiende en relevante tekst, afbeeldingen en/of video’s is van groot belang voor het binden en inspireren van de mensen die u volgen.

EB Websolutions kan social media accounts voor u opzetten, koppelen, inrichten en deze op de juiste manier onderhouden en beheren, zodat u de meeste bezoekers trekt en goede indruk maakt.

Het opzetten en onderhouden van social media kost bij ons €45,- p/m*.

*Uitsluitend voor bestaande klanten van EB Websolutions in combinatie met een website. Bent u geen bestaande klant, dan zijn deze kosten €55,- p/m.